15 Mayıs 2011 Pazar

Jelibondan Bir Güzel Haber (:




Şimdiye kadar "ben jelibon sevmem" diyeni çıkmadı hiç karşıma. Yediden yetmişe herkesin severek tükettiği bir şekerlemedir jelibon. Bu büyük ilgiyi tadından mı alıyor yoksa birbirinden farklı ve hoş şekillerinden mi bilemeyeceğim ama; kendi adıma konuşacak olursam gerek tadı gerekse şekilleri açısından diğer tüm şekerlere tek geçerim jelibonu :)
Bugün facebookta beğendiğim sayfalardan birinde jelibonla ilgili bir yazı okudum. Güzel bir yazıydı ancak beni şaşırttı; çünkü küçüklüğümden beri annem jelibonun tadının güzelliği kadar zararı olduğunu, içinde bir çok katkı maddesi ve renklendirici madde olduğunu söyler ve yememe pek sıcak bakmazdı. Ama bugünkü yazı bu düşüncenin tersine jelibonun insan sağlığı için bilinmeyen bir çok faydasının olduğundan bahsediyor. Benim gibi jelibonu seven ancak tüketirken tedirginlik yaşayanlar için sevindirici bir haber oldu bu :) Umarım doğruluğu vardır. 
Neyse lafı uzatmadan o bilgiyi paylaşayım sizinle:
 
"Jelibonun Harika Tadının Yanında Bilinmeyen Faydaları
Jelibonu büyük küçük herkes yer, hemen herkes sever. Jelibonu yemek diğer şekerleri yemeye benzemez; ya çekiştire çekiştire yenir ya renklerine göre ayırarak. İster en sevdiğini sona saklarsın, istersen şekilere ayırıp öyle yersin.
Değişmeyen tek şey, Jelibon yerken insan kendi
ni alıkoyamaz, arka arkaya bütün paket yenip bitirilir.
Rengarenk görüntüsü, şekilleri, kokusu, ağzımızda bıraktığı tat, bildiğimiz şeker ve jöle karışımı olan bu farklı lezzeti herkese sevdirmiş.
Genelde diğer şekerler gibi, jelibonun sağlığımız için pek faydalı bir şey olmadığını düşünürüz. Oysa jelibonun içinde pek kimsenin bilmediği ve tadı ile zevkinden çok daha büyük faydaları var.
Jelibonda şeker ve boyar madde olduğu yadsınamaz ancak sağlık açısından faydalı olan içeriği de var. Şöyle ki Jelibonların formülünde tam 15 farklı aminoasit bulunuyor ve böylelikle vücut kansere karşı direnç kazandığı gibi mikroplara karşı da daha dayanıklı hale sokuyor.
Jelibonlarda kullanılan ve hayvanlardan elde edilen jelatin maddesi ise özellikle kemiklere ve eklemlere büyük bir fayda sağlıyor. Özellikle yaşlıların karşılaştığı kemik erimeleri ve eklem rahatsızlıkları düzenli Jelibon tüketimi sayesinde oldukça hafifleyebilir.
Tabi ki jelibon tüketirken ölçülü olup şeker durumunu göz önünde sürekli olarak bulundurmalıdır.
Yani insanoğlunun keşfettiği ve ürettiği lezzetlerin arkasında tahmin etmediğimiz hayırlar olabilmektedir, demek ki, birşeylerin buldurulmasında sebepler var, çünkü dünyada hiçbir şey sebepsiz değildir. Bunu heran akıllarımızda tutup, şükretmeyi asla ihmal etmemek gerek..."
Circassian Street

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Buyrun Yorum Sizin: